• manufacturer/type:

Paul Reiner Kingma

• designer, year:

Paul Reiner Kingma, early 70’s

• material:
Black concrete top inlaid with different materials like
stones and metal, placed on a black metal frame

• measurements:

±90 cm x 90 cm x 35 cm

• condition:

Nice original condition, some minor user marks consisting with age.

• background:

beautiful ‘one of a kind’ table designed by Dutch sculptor Paul Kingma. Kingma started making tables in the late sixties. He used material from all over the world which he collected by himself on his travels. Kingma tried to capture nature and the beauty of aging in his designs.

• literature:
photo is taken from an old ‘Algemeen Dagblad’ newspaper article about the Kingma tables.


€ 2.695,–    CONTACT

black low table, executed by Dutch artist Paul Reiner Kingma

Home     Furniture     Lighting     Objects     Info     Archive     Links

Paul Reiner Kingma (1931-2013) Sinds ca. 1970 maakt Paul Kingma de ‘Kingmatafels’ uit bewondering voor de geschiedenis van de aarde en het leven in het algemeen. De producten van vergane tijden hebben veel magie en doorgaans grote schoonheid; daardoor alleen en daarmee vond Paul Kingma al jaren een grote voldoening.
Op bescheiden wijze gaf Paul Kingma hier een mogelijkheid aan om, in samenspraak, de bewondering over het grote verloop van de tijden een bruikbare vorm te geven in onze leefomgeving.
Op onbescheiden wijze verzamelde, kocht, zocht, of reisde Paul Kingma de wereld af om in verre landen en op vreemde plaatsen de mooie producten van de tijd te vinden. Met de tafels trachtte Paul Kingma de schoonheid van het leven en de wereld te benadrukken. Het werk dat Paul Kingma had gekozen gaf hem veel arbeidsvreugde! 
In de werkwijze had Paul Kingma zich onlangs beperkt tot de tafels in steen waarbij de magische schoonheid  van ons voorland een bepalend uitgangspunt was. Het gewicht onderschrijft de levensduur. Onvergankelijkheid,  gebruiksgemak, onkwetsbaarheid en arbeidsvreugde blijven - als voorheen - bepalend. bron: www.paulkingma.nl

© Salonfähig, 2015

Home     Furniture     Lighting     Objects     Info     Archive     Links