• manufacturer/type:

Ahrend De Cirkel, OASE

• designer, year:

Wim Rietveld, 1959

• material:
off white painted metal frame with nice grey upholstery

• measurements:

72 cm deep x 60 width x 75 cm high

• condition:

nice vintage condition, with minor usermarks.

Looks like it has been partly repainted on some small spots. Overall beautiful vintage condition.

• background:

Nice iconic industrial shaped easy chair, a true Dutch design classic which gained the ‘Signe d'Or’ for the design of this chair in 1959.

• literature:
Non found so far


sold     CONTACT

M268: Ahrend de Cirkel ‘OASE’ easy chair, designed by Wim Rietveld in 1959

© Salonfähig, 2012

Home     Furniture     Lighting     Objects     Info     Archive     Links

Wim Rietveld (1924-1985), de zoon van de beroemde ontwerper Gerrit Rietveld, toonde al op jonge leeftijd een grote belangstelling voor vormgeving. Na het voltooien van de ambachtsschool, volgde hij een opleiding tot instrumentmaker. In 1950 begon hij aan de Haagse Academie met een avondcursus industrieel ontwerpen. Het ontwerpen vanuit een constructief helder perspectief waarbij rekening wordt gehouden met de praktische eisen van het gebruik van het product, gaf Rietveld een uitdaging en speelde in op zijn talenten. Willem H. Gispen toonde interesse in zijn eindexamenwerk en nodigde hem uit voor een betrekking bij de firma Gispen. Wim Rietveld was van mening dat alleen een zuiver functionalisme tot goede producten zou leiden. Hij streefde naar functionele ontwerpen die niet alleen goed van vorm waren, maar ook solide, praktisch en goedkoop. Hiermee heeft hij ervoor gezorgd dat designmeubilair voor een breed publiek bereikbaar werd.
De denkwijze van Wim Rietveld over industrieel ontwerp; ‘goed van vorm, solide, practisch en goedkoop’, sloot goed aan bij de wetenschappelijke doelstellingen van de nieuwe opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Technische Hogeschool te Delft. In 1973 werd hij aldaar aangesteld tot buitengewoon hoogleraar bij de tussenafdeling voor industriële vormgeving.
(bron: designws.com)

Home     Furniture     Lighting     Objects     Info     Archive     Links