• manufacturer/type:

Henk van Putten

• designer, year:

Henk van Putten, ±1986

• material:
rvs metal

• measurements:

8cm high, 8 cm width, 8 cm deep

• condition:

Nice original condition, with some minor usermarks.

• background:

Highly collectible sculpture, made in an edition of 300 by Henk van Putten in 1998. This is the smaller version of a larger sculpture. The large version was made in an edition of 5, costing €12000,– a piece! This is the smaller edition, nr.170 (of 300). Made of high quality RVS and minimalistic shaped.

• literature:
Similar work by Henk van Putten is to be found in:
Van der Grinten, Hans

Henk van Putten, sculpturen, reliëfs en schilderijen
Nijmegen, Commanderie van Sint-Jan, 1989On hold    CONTACT

D066: decorative Henk van Putten sculpture

© Salonfähig, 2012

Home     Furniture     Lighting     Objects     Info     Archive     Links

Home     Furniture     Lighting     Objects     Info     Archive     Links

Henk van Putten (Amsterdam, 1936) "Met het vierkant, de driehoek, de cirkel, ellips en cylinder wordt door Henk van Putten in zijn beelden, reliëfs en schilderijen een fascinerend spel opgevoerd."
Henk van Putten volgde een opleiding aan de HTS en werkte in eerste instantie voor diverse studio’s als ontwerper. In 1965 richt hij zijn eigen consultancy bureau op. Vanaf 1970 – hij leeft dan in Ibiza – wijdt hij zich echter geheel aan de kunst (al kan hij het niet laten nu en dan een stoel of een tafel te ontwerpen).
In 1972 keert hij terug naar Nederland, waar hij in 1978 zijn eerste solo expositie houdt in galerie Fodor in Amsterdam en docent wordt aan de Kunstacademie. In 1980 richt hij de “Art Stable Amsterdam” op, een losse groep van kunstenaars (met o.m. Constant), dat een eigen, onregelmatig verschijnend, tijdschrift uitgeeft met kunstzinnige bespiegelingen.
Van Putten exposeerde sindsdien in vele galeries, ook in het buitenland (Duitsland, Spanje, Zwitserland, België, Guernsey) en had een overzichtstentoonstelling in het museum ‘Commanderie van Sint Jan’ in Nijmegen.
Sinds 2001 woont en werkt hij in India (Auroville), waar hij regelmatig exposeert.